Železnohorský region

2. zasedání certifikační komise ŽELEZNÉ HORY, regionální produkt

V úterý 23.10.2012 proběhlo v Multifunkčním centru v Heřmanově Městci 2. zasedání certifikační komise regionálncích výrobků. Bylo ocertifikováno celkem 6 nových výrobků, které byly označeny značkou ŽELEZNÉ HORY, regionální produkt.
Marinovaná medová žebra - výrobce Josef Raba - Restaurace Zámek Choltice
Grilovaná žebra (pásky z kotlety) marinované v medové marinádě s čerstvými bylinkami. Podávané originálním způsobem.

Choltické koláče - výrobce Josef Raba - Restaurace Zámek Choltice
Jedná se o kynuté koláče originálního receptu a ruční výroby. V koláčích jsou využity místní suroviny

Ovoce z podhůří Želeených hor - výrobce Jaroslav Nevole
Jedná se o ovoce vypěstované v Podhůří Železných hor – okolo obce Svinčany – jablka, hrušky, třešně, višně a švestky. Sady o rozloze 120 hektarů. Ovoce je pěstováno systémem SISPO (systém pro integrované pěstování ovoce)

Pracovní oděvy - OBZOR - výrobní družstvo invalidů v Praze - závod Heřmanův Městec
Pracovní oděv LUX – KLASIK – KOMBINÉZA – DĚTSKÉ MONTÉRKY. Oděvy se vyrábějí ze 100% bavlny – provedené ve vysoké kvalitě vypracování. Výrobky odpovídají státní normě ČSN – 340 EN. Pracovní oděvy, zejména dětské oděvy se vyrábí na zakázku dle přání zákazníků (barva, doplňky, loga atd.)


Lipinské mléčné výrobky - výrobce Marie Víšková
Jedná se o čerstvé kravské sýry a další mléčné výrobky (tvaroh lahůdkový, kravské mléko plnotučné). Kravské sýry jsou vyráběny v 5 druzích a 2 velikostech:
1)Přírodní
2)Česnekový
3)S medvědém česnekem
4)Uzený
5)Ochucený

Český med a medovina z Třebosic - výrobce Ladislav Skřek
Včelí med – květový i medovicový. Jde o nektar z květů z různých stromů a květin, pouze z vlastních včelstev.

Medovina jejímž základem je med, který po vykvašení a přidání dalších surovin, vytváří jedinečnou chuť. Historie výroby sahá až do středověku.
DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region
Zveřejněno 24.10.2012 v 12:51 hodin
MAS Železnohorský region