Železnohorský region

V Pardubickém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

Celkem 100 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Pardubického kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2013. O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se letos ucházelo 100 produktů od 24 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly kategorie masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas a pekařské výrobky včetně těstovin.
Výrobky hodnotila 8 členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K udělení značky Regionální potravina Pardubického kraje 2013 navrhla hodnotitelská komise 7 výrobků z následujících kategorií:
Kategorie: Oceněný výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas Tlačenka speciál, BOCUS,a.s.
2. Masné výrobky trvanlivé Pernštýnská klobása, UZENINY KOŘÍNEK s.r.o.
3. Sýry včetně tvarohu Tvarohová pomazánka z kravského mléka,
Marie Černilová
4. Mléčné výrobky ostatní Choceňské pomazánkové máslo s houbami, Choceňská mlékárna s.r.o.
5. Pekařské výrobky včetně těstovin Královský chléb,
AGRO VYSOČINA BYSTRÉ akciová společnost
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek nevyhlášena
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje Rychtář Speciál, Pivovar Rychtář
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě nevyhlášena
DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region
Zveřejněno 27.05.2013 v 09:15 hodin
MAS Železnohorský region