Železnohorský region

1. exkurze pro ředitele a zástupce škol ORP Přelouč 8. 11. 2018

Keltský skanzen

Dne 8. 11. 2018 proběhla, v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání II v ORP Přelouč, 1. exkurze pro ředitele a zástupce škol. Zúčastněným byly představeny připravené aktivity a poskytnuty detailní informace k celému projektu, zároveň proběhlo seznámení se členy realizačního týmu. Všichni se tak viděli „tváří v tvář“ a mohli spolu vzájemně pohovořit.


Prvním cílem exkurze bylo Střední odborné učiliště včelařské - Včelařské vzdělávací centrum, o. p. s. (http://souvnasavrky.cz). Zde nám zástupkyně ředitele pro pedagogiku, Ing. Miroslava Novotná, představila vzdělávání v tomto zajímavém oboru.Následně se celá skupina přesunula do Keltského skanzenu Nasavrky (http://zemekeltu.cz). Zde pro nás měla připravenou zdravou svačinku členka realizačního týmu (a expert aktivity 5 Síť zdravého stravování) paní Dana Šťastná, která je zároveň majitelkou zdravé jídelny Kruh zdraví v Chrudimi (http://www.kruhzdravi.cz). Po občerstvení následovala prohlídka areálu a prezentace zdejšího keltského osídlení. Poslední zastávkou celé exkurze byl „lom u dvou moří“ v Brlohu (http://www.geoparkzh.cz/gvo/brloh/). Dozvěděli jsme se, že zde bylo při dobývání kamene, který byl použit při stavbě Wonkova mostu v Pardubicích, odhaleno velké množství vzácných zkamenělin (trilobitů a ramenonožců).


Již nyní se těšíme na další exkurze, které budou připravovány hlavně pro děti a žáky mateřských a základních škol. Vaše náměty, dotazy či připomínky zasílejte na: sotonova.maszr@seznam.cz. Více fotografií naleznete na Facebooku: MAP II v ORP Přelouč.


MAS Železnohorský region