Železnohorský region

Vyhlášení soutěže Regionální potravina pardubického kraje 2015

Ministerstvo zemědělství vyhlašuje v jednotlivých krajích České republiky soutěž o značku „Regionální potravina roku 2015“. Stejně jako v minulých letech organizuje v Pardubickém kraji tuto soutěž AGROVENKOV, obecně prospěšná společnost Pardubického kraje ve spolupráci s Radou Pardubického kraje a krajským úřadem.

Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje.

Soutěžit mohou potravinářské výrobky v těchto kategoriích:

Značka „Regionální potravina“ bude udělována v následujících kategoriích:
1) Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).
2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.).
3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
5) Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).
6) Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.
7) Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).
8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)
9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).


Na území Pardubického kraje bude tuto soutěž organizovat AGROVENKOV, obecně prospěšná společnost. Výrobci potravin, kteří patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území Pardubického kraje a je nejméně ze 70% vyroben z tuzemských surovin, mohou své výrobky přihlašovat do soutěže Regionální potravina Pardubického kraje do 12. května 2015 na adresu:
AGROVENKOV,o.p.s., Tvardkova 1191, 562 01 Ústí nad Orlicí v obálce s označením: „Regionální potravina Pardubického kraje“ – přihláška

Oceněné výrobky a jejich producenti, kromě získání značky Regionální potravina Pardubického kraje, mají k dispozici zdarma i značnou marketingovou a mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat zdarma tyto výrobky při ochutnávkových a prodejních akcích.

Slavnostní předání značky Regionální potravina oceněným producentům proběhne na Pardubickém závodišti, Pražská 607, (Agrofert Park) dne 20. června 2015 v rámci akce FRESHFESTIVAL, gurmánský festival dobrého jídla a pití.

Metodiku a přihlášku s přílohami najdete na webových stránkách Krajského informačního střediska Pardubického kraje www.agrovenkov.cz a www.regionalnipotravina.cz

Termín zasedání hodnotitelské komise je 21.5.2015 v Pardubicích, Dostihový spolek,a.s., Pražská 607, 530 02 Pardubice, (Agrofert Park) závodiště tribuna D, vchod I, II.p.,207.

Soutěžící zajistí předání přihlášených výrobků k hodnocení odborné komisi
dne 21. května 2015 od 8:00 do 9:00 hodin na adrese:
Dostihový spolek,a.s., Pražská 607, 530 02 Pardubice, závodiště tribuna D, vchod I, II.p.,207

Věříme, že tato soutěž podpoří zájem českých spotřebitelů o kvalitní regionální potraviny a přispěje ke zvýšení prodeje těchto potravin.

Bližší informace na tel. 731 471 711 Ing. Vladimír Šabata, 739 055 928 Václav Koblížek

Přihláška a metodika soutěže ke stažení zde.

DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region

Z KALENDÁŘE AKCÍ:


 
Zveřejněno 13.04.2015 v 08:56 hodin
MAS Železnohorský region