V Pardubickém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

Celkem sedm výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Pardubického kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2014. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 91 produktů od 27 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné výrobky tepelně opracované a pekařské výrobky.

Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Více informací naleznete zde.

DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region

Z KALENDÁŘE AKCÍ:


 
Zveřejněno 26.05.2014 v 11:50 hodin